The Future of Education

The sound is a bit low but I urge you to listen to every word Don Tapscott has to say about the future of education. In my mind school is the next big area of change in society. It should have started at least 15 years ago, so let us not wait any more.

//jan

2 svar

  1. Tack för din kommentar Magnus. Mitt intresse i skolan kommer helt genom det jag upplever att mina egna barn exponeras för – och den kontrast det utgör i förhållande till hur jag upplever framtiden. Det händer en hel del spännande i systemet men det är ack så trögt. I mina mörkaste stunder tror jag inte mina barn kommer få uppleva en relevant skola, utan det är vi föräldrar som efter förmåga får kompensera för bristerna. Hoppas jag får fel!
    //jan

  2. Tack för länken, ett lysande tal med stor ödmjukhet trots budskapet att egentligen riva upp allt. Det finns något mycket spännande (och antagligen skrämmande) i vad som händer med alla hierarkier när barnen inte längre är den passiva och underlägsna mottagaren. På något sätt så bygger det mesta i vuxenlivet på den där ursprungliga erfarenheten av hierarki, att sitta ner och ta emot och bli bedömd. Jag undrar om inte de i beslutande positioner också var de elever som passade bäst i skolsystemet? Ser fram emot att din förväntan går i uppfyllelse snart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.