Hur jättarna går under

BOOKIMAGE208.JPG "Whether you prevail or fail, endure or die, depends more on what you do to yourself than on what the world does to you." – Jim Collins i How the Mighty Fall

Den 27e november håller jag och några nätverkskollegor ett seminarium om en ny spännande bok från Bookhouse Publishing.  Boken heter på svenska Hur jättarna går under och är skriven av Jim Collins som skrev bästsäljaren Good to Great för knappt 10 år sedan.

Det är lätt att tro att boken bara är en angelägenhet för höga chefer i näringslivet. Inget kunde vara mera fel. Dels är den skriven så den är tillgänglig för alla. Dels är det så att det är vi alla – chefer och medarbetare – som bidrar till om en kultur blir framgångsrik eller går under. Och vi kan alla ha vardaglig nytta av att veta mer om vad det är som bidrar till det ena eller andra utfallet. Chefer behöver jaga medarbetare med fel beteenden – och tvärtom. Alla har en roll och ett ansvar.

Jag är också helt säker på att bokens teser är lika relevanta i alla typer av sektorer och branscher – även om studien är inriktad på företag. Det är ju ändå så att människor är människor och jag har svårt att se att vi beter oss så väldigt olika i en kommersiell eller icke-kommersiell miljö. 

Mer information om seminariet och anmälan här.

Här hittar du också några intressanta filmklipp med författaren.

//jan

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.