Lågt intresse för EU-valet – är jag förvånad?

DN rapporterar mer om ointresset för EU-valet. Svenskar är unika i sin okunskap. Jag vidhåller att det i huvudsak handlar om ointresse och inte okunskap. Och kanske ett tecken på att vi i Sverige har en demokratisyn som passar illa med stora och komplexa "demokratiska" projekt. Vi är nog mer småskaliga tänker jag. 

Jag skrev om mitt eget beslut att inte rösta nyligen. Känner mig inte okunnig. Däremot ointresserad och tar en form av ansvar för det. Jag att demokratin behöver vitaliseras och förnyas. Istället blir det gnäll över okunnighet och bristande demokratiskt ansvar. Tröttsamt.

//jan

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.