Vart tog ekorrhjulet vägen?

Jag hör inte längre någon snacka om det snurrande ekorrhjulet. Vad betyder det? Att alla är nöjda och glada med sina liv? Eller att det inte är någon idé att streta emot?

Jag tänker allt mer på det livsmönster jag/vi sitter i. På flera nivåer. Kapitalismen och demokratin på den högsta nivån. Och bilköerna in till stan på den lägsta. Det känns rätt förfärligt att det inte finns så många alternativ. Vi har ju i stort sett bara ett alternativ – den sk civilisationen i västerländsk tappning. Hua.

På besök i Sydafrika för någon månad sedan slogs jag av hur denna livsstil formligen invaderar Sydafrika. Det kändes sådär.

Har ingen riktning på detta inlägg inser jag. Nöjer mig med att kalla det en spaning och så får vi se om jag kan utveckla det hela framöver.

Må ni trivas i era ekorrhjul. Amen.