Death by Powerpoint

Urk. Har genomlidit två hemska presentationer nyligen. Och snart skall jag prata på konferens och fick igår bannor att jag inte skickat min dokumentation till arrangören i förväg. Mitt svar blev att jag bara har bilder (=foton) och tänker prata fritt. Sedan dess är det tyst…

Trodde i min enfald att kvaliteten har ökat i presentationer efter ett par års gnäll över hur illa Powerpoint-bilder kan se ut – och hur mördande tråkigt det är att ta del av dem. Jag är nog ingen mästare själv, men bredvid det jag vant mig att se framstår jag som ett kommunikativt geni…

Undrar om det kan vara just arrangörerna som driver på detta med överfulla bilder. De känner att de "måste" ge kunderna något att ta med hem och vi föreläsare luras med i karusellen och känner att vi "måste" lämna något efter oss. Dumt.

Hade i minnet att Seth Godin skrivit bra om PPT på sin blogg. Så jag grävde fram det inlägget. Bra grundråd för alla! Kolla här.

Simma lugnt.