Festliga konferenser?

Har pit-stop på McD i Tumba – på väg till en kund i Södertälje. Trött idag efter en riktigt bra fest på vår mötesplats R17. Kom säkert 300 pers. En massa folk som jag inte sett på länge och som jag blev riktigt glad över att få umgås med ett tag.

Vi hade byggt upp en grym bar i centrum i rummet. 8 gånger 6 meter, typ. Blev ganska uppenbart att vi borde ha en sådan i lokalen permanent. Kanske inte så stor, däremot. Och så ställa espressomaskinen där… Perfekt häng både under och efter arbetsdagen.

Under dagen igår var jag och föreläste på en konferens arrangerad av något av dessa företag som arrangerar konferens på olika teman. Det blev lite sömnigt. Ca 25 pers i auditoriet, i en alldeles för stor lokal. Som var mörk. Det borde finnas utrymme för förnyelse i den där världen…

Den stora frågan är vad deltagarna får ut av konferenser av den här sorten. Om de känner att de fått värde på pengarna. Cynikern säger mig att en lite för stor andel inte går på konferenserna för att lära sig eller nätverka. Utan att de använder konferensen som ett alibi att vara borta från jobbet. För annars hade upplägget rimligen sett annorlunda ut. Lite som vår fest, kanske…?