Mikroretreats för grupper

Välbefinnande blir allt viktigare att integrera i arbetslivet. Paradoxen är att det också verkar bli allt svårare att få plats med det. Jag tänker att om vi ska lyckas ställa om till hållbart mänskligt liv behöver vi som människor också vara hållbara, inom oss. 

Min övertygelse är att vi i allmänhet behöver bli bättre på att göra lite mindre, och vara lite mer. I varandet stillar vi tankeaktiviteten, ser mera klart och blir mera kreativa. Det ger oss möjlighet att styra vårt görande till rätt saker. Och hålla en bättre energi.

I den bästa av världar tar du med gruppen på en veckolång retreat på en naturskön plats. Då händer det garanterat bra saker. Som en slags försmak kan ett mikroretreat med mig ge ett välkommet avbrott, lite ro och utrymme för reflektion.

Qigong i Stora Skuggan 2 oktober 2021


Jag erbjuder idag två mikroretreats, och räknar med att de blir fler över tid. Om du har ett önskemål om en anpassad mikroretreat, kontakta mig gärna för ett resonemang.

Skogsvandring med meditation, 2-3 timmar
Att vistas i naturen ger i sig meditativa effekter redan efter kort tid. Vi gör en lätt vandring och kombinerar med några meditationer för extra effekt. Syftet är att släppa vardagen och skapa en liten tidskapsel med varande. Kan göras hela året.

Guidad qigong, utomhus eller inomhus, 2-3 timmar
Qigong är en flertusenårig kinesisk praktik för vitalitet, känslobalans och sinnesro. Jag tränar upp er i en enkel metod som ni kan praktisera själva efteråt, hemma och/eller på jobbet. Ger bäst upplevelse utomhus. Det går att vara ute året runt men vintertid och vid oväder är vi under tak eller inomhus.

Ett förslag är att kombinera ert mikroretreat med lunch, antingen i det fria eller på en närliggande restaurang. Det ger lite extra reflektionsutrymme och om ni önskar kan jag dela mina observationer kring gruppen och hur välbefinnande kan integreras i vardagen.

Förutom att göra mikroretreats som fristående aktiviteter kan de naturligtvis enkelt integreras med konferens- och workshopprogram. Jag är bekväm i att möta såväl ledningsgrupper som arbetsgrupper och har 30 års erfarenhet av att arbeta med utvecklingsfrågor i verksamheter.

Kontakta mig för mer information och förfrågan.

—Jan