En stads rykte

DN.se publicerade detta nyss. Ja, säga vad man vill, men Södertälje har inget avundsvärt rykte. Tvärtom verkar problemen vara så komplexa och sammanflätade att det är svårt att bryta den dåliga trenden. Och precis när det varit lugnt ett tag, så kommer det ny dålig publicitet.

Det måste vara jättefrustrerande att vara politiker i Södertälje. Mitt intryck är att de verkligen vill bryta mönstren och skapa en god förändring. Men frågan är om de kan innan det har blivit ännu mycket värre. Det är i sådana här lägen jag kan tycka det är synd att vi människor har så svårt att förändra saker i rätt tid. Det måste bli riktigt riktigt illa först.

Jag har varit en hel del i Södertälje. Det är en fantastisk liten stad. Med oerhörd potential. Och många som brinner för en annan framtid än den som just nu verkar vänta. 

Det vore häftigt om Södertälje kunde bli en beundrad stad om si så där tio år. Och att alla som kämpar har ork och idékapital nog att skapa en vändning.

//jan
PS. Apropå kommuner: åkte förbi Solna på E4:an idag. En stor dj-la skylt vid vägen proklamerar: "Welcome to Solna, The City of the Future." Nu har Solna helt annat rykte än Södertälje, men har kommunerna fortfarande inte lärt sig att sluta med tramsiga slogans..? Hoppas Södertälje ger Solna på tafsen och blir en riktig framtidsstad! DS.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.