Posten och Citymail har fel kunskap om kunderna?

Jag kanske är ute och cyklar här (he he) men kan det vara så att Posten och Citymail ställer fel typ av frågor i sina kundundersökningar? Att de likt majoriteten av alla svenska företag ställer frågor de redan vet svaret på alternativt helt irrelevanta frågor? Och att frågor där kunderna verkligen får fritt tala om vad de tycker inte ges utrymme för att de är för jobbiga att hantera i analysen? Det är skitjobbigt med fritextsvar. Eller intervjuer. Kryssalternativ kan man maskinellt få in i staplar. Mycket mer praktiskt.

Lustigt att ingen i den här artikeln på DN reflekterar över sina egna undersökningars kvalitet. De kanske gör världens bästa undersökningar. Men det kunde vara klädsamt att ändå öppna för att de kan behöva ses över. Istället är det fel på vad kunderna säger. De själva vet ju hur det är.

Snyggt.

//jan

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.