Folkpartiet och våra barn

Folkpartiet lyckas producera ännu ett tveksamt inlägg i debatten – denna gång kring ungdomsbrottslighet. Den underliggande tonen den senaste tiden är att det är fel på våra barn och ungdomar – och just dessa barn och ungdomars föräldrar. Om vi bara tajtar till samhällets krav skall det nog ordna sig med dessa problembarn.

Jomenvisst.

Läs Johan Pehrsons debattartikel i DN idag.

//jan

3 kommentarer

  1. Johan, tack för din kommentar. Det verkar som att du också tycker det är ok att barn kan hållas ansvariga för handlingar som de rimligtvis inte har förutsättningar att ansvara för. Jag tycker det är orimligt.
    Det är förstås också orimligt att ingenting händer. Du vill ha hårdhandskar. Jag vill att ansvaret tas där det hör hemma – hos de aktörer som skapat dessa förutsättningar för våra barn. Och där finns ohyggligt mycket mer som spelar in än vad våra kära politiker i fp orkar erkänna att de också själva har ansvar för.
    Att skylla på problembarn och deras oansvariga föräldrar är möjligen att ge sig på symptomen, men inte i närheten av att komma tillrätta med de verkliga problemen.
    /jan

  2. Jag tycker att du ska flytta till Rosengård och pröva på hur det känns att få din bil nerbränd, rutorna till huset där du bor krossade, skottlossning, se på när ungdomar kastar sten mot brandkåren med mera. Tillslut får du nog och inser att med vissa ungdomar fungerar dialog, men med andra ungdomar måste samhället ta i med hårdhandskarna.
    Vid de senaste kravallerna i Rosengård så blev inte en enda person fälld. Det sänder tydliga signaler att kastar man brandbomber mot polis och brandkår så får det inga konsekvenser.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.