Jag säger bara WOW!

Min son fyller 7 år idag. I present fick han Nintendos nya spelkonsoll Wii. Det var något intuitivt som ledde mig till den. Det här med att man rör sig när man spelar. Det att den har en design som lirar med våra Maccar hemma.

Nu är spelet provkört. 7-åringen är såld. Och jag med. Det var ännu roligare än jag själv trodde. Och mer begåvat än jag trodde. Visst, det var första intrycket. Nu får vi se hur det står sig de närmaste veckorna.

Affärsmässigt måste detta också vara ett klockrent exempel på det som kallas Blue Ocean Strategy. Kolla in boken här. (Mycket riktigt finns det en artikel om Nintendo på sajten.) Handlar om att man struntar i att konkurrera på samma villkor som de andra (X-Box, PS3) och går sin egen väg. De andra tävlar om att förbättra grafiken och bildupplevelsen. Nintendo har tänkt annorlunda och förändrat SPELupplevelsen. Grymt modigt av ett företag som rimligtvis stod inför att helt tappa denna marknad.

Läs mer om Wii här. Vad jag förstår får konsollen beröm världen över.