Ledarstöd

Jag hjälper dig med tre typer av behov inom ramen för ditt ledarskap:

  • Lösa eller hantera specifika problem eller dilemman som uppstått. Kanske rör det något i ditt uppdrag, din roll eller kanske samspelet med medarbetare/nyckelpersoner.
  • Stödja dig i en utvecklingsprocess. Det kan handla om din personliga utveckling, din organisation som behöver möta nya behov, eller kanske både och.
  • Allmän sparring, en form av ”second opinion” i vissa frågor, någon att bolla med löpande som förstår din situation men som inte är en del av det sammanhang du arbetar i.
”Två sanningar närmar sig varann, en kommer inifrån, en kommer utifrån och där de möts har man en chans att få se sig själv.” – Tomas Tranströmer

De här behoven kan förstås sammanfalla. Och ibland är det inte så tydligt, det kan vara mera som en känsla eller ett skav. Att något inte är som det borde vara. Oavsett, börjar vi där du är.

Jag är van vid och tycker om att arbeta med ledare på alla nivåer, i alla sektorer och i alla organisationsstorlekar. Det som utmärker mig är bl a känsla för sociala processer, strategisk förståelse och att hitta enkelhet i komplexa skeenden.

Jag ger inte råd utan erbjuder en utvecklande process som tar dig till det utfall du behöver. Arbetet utförs på distans eller i fysiska möten beroende på förutsättningarna. Mitt arbetssätt beskriver jag närmare vid vår inledande kontakt.

Om mig >>