Arbetssätt

Föreställ dig skillnaden på en massproducerad bokhylla och en som är platsbyggd för just ditt vardagsrum. Att arbeta med mig är som att beställa en platsbyggd möbel. Det jag skapar tillsammans med mina kunder är gjort just för dem. Allt är anpassat. Visst förlitar jag mig på erfarenheten av att ha gjort många andra platsbyggda möbler. Men ingen blir den andra lik eftersom förutsättningarna alltid är unika.

Jag erbjuder alltså gediget konsulthantverk istället för standardlösningar. Det fina med det är att resultatet blir funktionellt, tidlöst och hållbart, inte något som man vill byta ut i nästa modesvängning.

Att anlita en självständig konsult som jag betyder att jag inte har någon doktrin eller något koncept som jag behöver följa eller sälja. Jag kan istället arbeta med dom verkliga behoven och fritt utforska lösningar tillsammans med mina uppdragsgivare. Där vi också håller kortsiktiga distraktioner på behörigt avstånd från analyser och lösningar.

Mitt arbetssätt handlar till stor del om att stödja och aktivera organisationens egna resurser, inte bygga upp stora team av konsulter. Jag vill att lärandet och utvecklingen helt stannar i verksamhetens händer, huvuden och kultur. Att nya kapaciteter byggs upp. Och att både jag och mina uppdragsgivare kan dra nytta av mig i en friare roll, istället för att jag är upplåst i aktiviteter som det är bättre att andra gör. I krävande uppdragsmiljöer brukar jag vilja samarbeta med någon av de kompetenta kollegor jag har i mitt nätverk.